Αφού ξέχασε τους πύρινους λόγους της για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στήριξε όσο λίγοι τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ πλέον όπου βρεθεί μιλάει για τα οφέλη της στην ελληνική οικονομία. Αφού φωτογραφήθηκε χέρι – χέρι με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις του, κήρυξε – μένοντας πιστή στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – τον πόλεμο κατά της μισαλλοδοξίας.

Ο λόγος για την Έλενα Κουντουρά η οποία στη συνέντευξή της που παραχώρησε στο ΑΠΕ, αυτοαποθεώθηκε για τα νούμερα του ελληνικού τουρισμού, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε «πληγές» στα βόρεια σύνορά μας και είναι εθνικά επωφελής για την χώρα μας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία καθώς και για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για να οικοδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία, που διεκδικεί μία Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη σε μία Ευρώπη βαθιά δημοκρατική κι ανθρώπινη. Αυτό το ευρύ κάλεσμα απευθύνεται σε όλους όσους επιλέγουν να εργαστούν για το συμφέρον των πολλών και το καλό της πατρίδας μας, σε αυτή τη νέα εποχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Πρόσθεσε ότι στην κοινή πορεία μας στην κυβέρνηση, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την οδηγήσαμε στην ανάπτυξη. «Αισθάνομαι πολύ περήφανη που με τη δουλειά μου και το έργο μου στον τουρισμό, συνέβαλα σε αυτήν την εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της Ελλάδας, την ανασυγκρότηση της σε νέες υγιείς βάσεις, για καλύτερες ημέρες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για μία Ευρώπη ενωμένη, που θα βάλει στο περιθώριο τις δυνάμεις της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας».

Η κ. Κουντουρά ωστόσο, δεν διευκρίνισε πως θα πολεμήσει τη μισαλλοδοξία «αγκαζέ» με τον Αμβρόσιο. Προφανώς δεν ένοιωσε την ανάγκη ούτε να απολογηθεί, όπως αναγκάστηκε να κάνει σχεδόν με το ζόρι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για μία αντίστοιχη πρόσφατη φωτογραφία, ούτε να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.