Προσπερνώντας την φήμη του, ως πετυχημένος επιχειρηματίας και ως ο πιο αντισυμβατικός Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει κάνει το όνομά του «ιδιότητα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες, μιλάει στην web εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr.

Έχοντας διατελέσει δύο θητείες στην αντιπολίτευση και δύο θητείες ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Πρωτοβουλία περιγράφει τι έχει συμβεί μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια.

Από τη συζήτηση δεν λείπει το ζήτημα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου και ποια εμπόδια συνάντησε στην προσπάθειά του να κατασκευαστεί, ενώ αποκαλύπτει τι έκανε αμέσως μετά το θάνατο της γυναίκας του.

«Είμαι εξοικειωμένος με τον θάνατο. Επειδή η γυναίκα μου ήταν 5 χρόνια άρρωστη. Όλο αυτό το διάστημα συζητούσαμε τον θάνατο, τον αποχωρισμό κλπ. Αυτά αναγκαστικά σε φέρνουν σε μια εξοικείωση. Το περιμένεις να έρθει δηλαδή. Η ημερομηνία λήξεως ήρθε. Είναι βαρύ, αλλά θα σου πω και κάτι που ίσως δεν πρέπει να το πω. Όταν πήραν τη γυναίκα μου νεκρή από το σπίτι,  μετά χόρευα στο σπίτι μόνος μου τραγούδια που χορεύαμε μαζί», εκμυστηρεύτηκε ο κ. Μπουτάρης.