Πολιτικά σωσίβια αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να ανακάμψει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να διαμορφώσει καλύτερους όρους στον δρόμο προς τις εκλογές.

Το ιδιαίτερα αρνητικό δημοσκοπικό τοπίο για το κυβερνών κόμμα προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε πάρα πολλά σημεία της δημόσιας παρουσίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στο παρασκήνιο έχουν βγει τα… εσωκομματικά μαχαίρια, καθώς το ενδεχόμενο εκλογικής ήττας θα φέρει εκτός Βουλής τη μισή τουλάχιστον σημερινή ΚΟ και αυτό δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα.

Αυτή τη στιγμή ένα από τα πολιτικά σωσίβια της κυβέρνησης και προσωπικά του Τσίπρα είναι το σκάνδαλο Novartis που αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου να αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολιτικό εργαλείο για την αντεπίθεση που θέλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Το κρίσιμο όμως για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μη μείνει το σκάνδαλο Novartis στον Ανδρέα Λοβέρδο και να υπάρξει και άλλη δικογραφία πολιτικού προσώπου και στελεχών της κρατικής μηχανής που συνδέονται με πολιτικούς παράγοντες, πρώην υπουργούς, όπως σχεδόν ανοικτά αναγνωρίζουν και κυβερνητικά στελέχη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, θα αξιοποιηθεί και η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά για το ζήτημα των αρθροσκοπήσεων, όπως και για τον Λοβέρδο, στην κοινοβουλευτική διαδικασία που προγραμματίστηκε για την προσεχή Παρασκευή.

-Ποια είναι η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης;

-Ποιους προβληματισμούς για τις εξελίξεις διατυπώνουν κορυφαίοι υπουργοί;

-Πώς ενισχύεται το σενάριο περί πρόωρων εκλογών;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Κυβέρνηση στην παγίδα της Novartis