Το ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του Γιώργου Γκότση, παλαίμαχου αγωνιστή μετανάστη στην Αυστραλία, που έφυγε από τη ζωή  τα ξημερώματα  της 13ης Απρίλη, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Σίδνευ. Ο κομμουνιστής Γιώργος Γκότσης ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος του διεθνούς κινήματος των λιμενεργατών, πρωτεργάτης σκληρών ταξικών αναμετρήσεων στο λιμάνι του  Σίδνευ. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και στήριξε μεγάλες απεργίες των ναυτεργατών, συνέβαλε αποφασιστικά στους  αγώνες ενάντια στη χούντα,  υπερασπίστηκε τα δικαιώματα  των Ελλήνων ναυτεργατών και των Αυστραλών λιμενεργατών.

Πρωτοστάτησε μέσα από τις γραμμές του Εργατικού Συνδέσμου Ελλήνων Μεταναστών Άτλας, στις διεκδικήσεις των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ενάντια στις διακρίσεις και το ρατσισμό. Για την δράση του το αυστραλιανό κράτος του αρνιόταν για χρόνια την υπηκοότητα. Διακρίθηκε για τη  διεθνιστική αλληλεγγύη και τη στήριξη των αγώνων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Γκότσης γεννήθηκε το 1930 στον Αετό και την ίδια χρονιά η οικογένεια του μετέβη στο χωριό Δώριο Μεσσηνίας. Ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, υπεύθυνος του ΕΑΜ στην περιοχή, δολοφονήθηκε στις φυλακές της Κυπαρισσίας το Δεκέμβρη του ‘45. Η μητέρα του καταδικάστηκε σε θάνατο κι ο μεγάλος αδελφός του Πάνος σκοτώθηκε πολεμώντας στις γραμμές του ΔΣΕ. Το σπίτι τους κάηκε δυο φορές από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ο Γιώργος Γκότσης διωκόμενος κι αναζητώντας εργασία  μεταναστεύει αρχικά για τρία χρόνια στο  Βέλγιο, στα ανθρακωρυχεία, και γυρνώντας στην Ελλάδα παίρνει την απόφαση το Δεκέμβρη του 1960 να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Δούλεψε αρχικά σε χυτήρια στο Γούλογκοκ όπου απολύεται για συνδικαλιστική δράση ενώ γίνεται μέλος του ΚΚ Αυστραλίας(ΚΚΑ). Διατέλεσε Γραμματέας της ΚΟΒ Ελλήνων μεταναστών του ΚΚΑ και στη συνέχεια μέλος της ΚΕ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αυστραλίας, του σημερινού ΚΚΑ. Μαζί με τους Έλληνες συντρόφους του δημιουργούν τον Εργατικό Σύνδεσμο “Ηράκλειτο” και το 1964 μεταβαίνει στο Σίδνευ  για να δουλέψει στο λιμάνι. Το 1965 εκλέγεται οργανωτικός γραμματέας του  εργατικού συνδέσμου Άτλας και το 1974  Πρόεδρος όπου και παρέμενε μέχρι πρόσφατα, ενώ για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πρωτομαγιάς του Σίδνε

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και τους συντρόφους του ΚΚ Αυστραλίας.