• Αναζήτηση
 • Η Προοδευτική Συμμαχία, η διακήρυξη και ο… ΣΥΡΙΖΑ

  Η διακήρυξη που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα κατά την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του κόμματος, ενώ αντίθετα χρησιμοποιείται ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει την κεντροαριστερή στροφή αποτυπώνεται ακόμη και στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα κατά την συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, από τη διακήρυξη απουσιάζουν εντελώς οι αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χρησιμοποιείται ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία».

  Παράλληλα, στη διακήρυξη επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα της συμπόρευσης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου. Κι αυτά, παρά τις αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος.

  Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση, όσο και το κλίμα που θα καταγραφεί μετά από αυτήν.

  Η δημοσιοποίηση της διακήρυξης αυτής -χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με «πλατιά απεύθυνση»- έρχεται μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση στο Γαλάτσι, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε επιτυχημένη.

  Η εκλογική επιτροπή άλλωστε είναι το πρώτο κοινό όργανο του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας – μιας προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του σε κάτι που εκείνος θεωρεί αναγκαίο, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την ελπίδα ότι έτσι ίσως διασωθεί εκλογικά το κόμμα και ο ίδιος προσωπικά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk