• Αναζήτηση
 • Οδηγία ΗΠΑ: Μην πηγαίνετε στην Τουρκία, κίνδυνος απαγωγής

  Δημοσίευμα της Wall Street Journal προκαλεί νέο πονοκέφαλο στην Αγκυρα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Tο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συμπεριέλαβε την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες όπου οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να τύχουν απαγωγής ή να ληφθούν όμηροι.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο δείκτη «Κ» για να επισημάνει τον κίνδυνο απαγωγής στη χώρα που αναφέρεται στις ταξιδιωτικές του συμβουλές. Άλλες χώρες στην ίδια λίστα είναι η Ρωσία και οι Φιλιππίνες.

  Η Τουρκία ήταν επίσης εισηγμένη στις 35 χώρες τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί περιοχές υψηλού κινδύνου.

  Η κίνηση αυτή δεν μπορεί παρά να συνδεθεί και με τις γενικότερα κακές σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας. Ο Ερντογάν επιμένει να θέλει να αγοράσει ρωσικά οπλικά συστήματα παρά τις απειλές της αμερικανικής διπλωματίας. Μόλις προχθές έγινε γνωστό το νομοσχέδιο που προωθούν αμερικανοί γερουσιαστές οι οποίοι ζητούν από την Ελλάδα να καταγγέλλει τις τουρκικές παραβιάσεις, προαναγγέλλουν αύξηση των εξοπλισμών προς την Ελλάδα και άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

  Ολα αυτά είναι σαφές πως πρόκειται για κινήσεις ασφυκτικής πίεσης προς την Αγκυρα. Ειδικά η notam θα μπορούσε να πλήξει τον τουρισμό της Τουρκίας, προς όφελος βεβαίως της Ελλάδας.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk