Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μπορεί να μην διανύουν την καλύτερη τους περίοδο, με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο», ωστόσο τα τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως το πάνε ένα βήμα παρακάτω…

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Sabah επικαλούμενη τις… προφητείες του Νοστράδαμου κάνει λόγο για πόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 2019.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Οι τρομακτικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2019» και μεταξύ άλλων προβλέψεων του του γνωστού Γάλλου γιατρού, φαρμακοποιού, αστρολόγου, τονίζει πως, σύμφωνα με τις προφητείες του μέσα στο 2019 θα ξεσπάσει πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ θα συμβούν και θανατηφόροι σεισμοί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την αποκωδικοποίηση των προφητειών του Νοστράδαμου, προκύπτει ότι μια χώρα που δεν κατονομάζεται θα διασχίσει τις δύο θάλασσες (σ.σ. Μαύρη Θάλασσα και Αιγαίο πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τη Ρωσία και το περίφημο Ξανθό Γένος) ενάντια σε Τουρκία και Ελλάδα.

«Μετά από αυτό οι στρατιώτες των δύο χωρών θα πολεμήσουν». Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στη δεύτερη προφητεία, στο τρίτο κεφάλαιο του τρίτου βιβλίου του Νοστράδαμου.

Επιπλέον στο άρθρο γίνεται αναφορά στους σεισμούς της Ινδονησίας, οι οποίοι προκάλεσαν τη διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς που ασχολούνται με τις προφητείες του Νοστράδαμου, με τη μία πλευρά να ισχυρίζεται πως οι σεισμοί αυτοί θα προκαλέσουν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και την άλλη πλευρά να υποστηρίζει πως αυτός ο σεισμός έχει γίνει ήδη.