ΝΔ για μεταναστευτικό: Ανεπανόρθωτο πλήγμα το επικριτικό ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, χαρακτηρίζει ο Μ.Βαρβιτσιώτης της ΝΔ το ψήφισμα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσω του οποίου ζητά από την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, «που εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας».

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ τονίζει πως «οι διαρκείς διεθνείς επικρίσεις προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του Προσφυγικού, συνεχίζονται. Χθες, ήταν το Συμβούλιο της Ευρώπης που εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα, ζητώντας, παράλληλα, έλεγχο για το πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.»

» Και το χειρότερο: η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέδωσε και ψήφισμα ζητώντας από την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση».

Γεγονός, προσθέτει ο κ. Βαρβιτσιώτης «που αποτελεί τον καθρέφτη της ανικανότητας του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Αποτελεί, όμως, και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας μας, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.»

» Ιδίως, αν αναλογιστούμε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που μετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησαν -με περίσσιο θράσος και με επικεφαλής την κ. Αννέτα Καββαδία- την αποτροπή του οικονομικού ελέγχου, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική τροπολογία!»

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει επίσης την παρέμβαση της αρμόδιας εισηγήτριας μετανάστευσης κ. Petra De Sutter, «η οποία μίλησε για σύγχρονα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών των ελληνικών νησιών, αλλά και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση.»

» Μάλιστα, προέτρεψε τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν, επιτέλους, στο αυτονόητο: Τον διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο.»

» Και, κάλεσε, ευθέως, την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κακοδιαχείρηση των ευρωπαϊκών πόρων που λαμβάνει και που προορίζονται για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες».

«Για ακόμη μία φορά, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πιο θλιβερό τρόπο, σε όσα επισημαίνει όλον αυτό τον καιρό: Ότι η σημερινή κυβέρνηση, εκτός από επικίνδυνη, είναι και επιβλαβής για την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό» καταλήγει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk