Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έχει εστιαστεί σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη για αρκετό διάστημα ενώ από τα δύο κτίρια που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλα έχουν προσαχθεί περίπου 80 άτομα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των κτιρίων που μίλησε στον ΑΝΤ1,  η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των κτιρίων.
Από τα δύο κτίρια όπως, φάνηκε από πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά κανάλια, βγήκαν συνοδεία αστυνομικών δεκάδες πρόσφυγες οι οποίοι προφανώς διέμεναν στα συγκεκριμένα κτίρια.
Ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος ανέφερε στον ΣΚΑΪ  ότι στην περιοχή υπάρχουν συνολικά 60 καταλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί θα γίνουν επανακαταλήψεις. «Αν δεν μείνει η αστυνομία θα μπούνε πάλι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες ημέρες μετά το φιάσκο με τους άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια, όταν είχαν πραγματοποιήσει  έρευνα σε κτίριο μετά από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών.Υπενθυμίζεται πως όταν οι αστυνομικοί βγήκαν από το κτίριο έχοντας μαζί τους τα ναρκωτικά που είχαν βρει στο κτίριο και δύο γυναίκες που εντόπισαν μέσα στο οίκημα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 40 -50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μάλιστα είχε τραυματιστεί ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο λιμενικός ενώ οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν  να κλέψουν και τα δυο υπηρεσιακά σακίδια των Λιμενικών στα οποία περιείχαν τον υπηρεσιακό οπλισμό τους και διέφυγαν στα γύρω στενά.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συμπλοκής είχε ξεφύγει η μια εκ των δύο γυναικών που είχαν συλληφθεί στην οικία.