• Αναζήτηση
 • Ισπανία εκλογές : Προβάδισμα Σοσιαλιστών, συντριβή Podemos δείχνει δημοσκόπηση

  Εν όψει των βουλευτικών στις 28 Απριλίου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νίκη των Σοσιαλιστών και συντριβή των Podemos προδιαγράφεται σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 28 Απριλίου.

  Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρία CIS και δημοσιεύεται στην El Pais, o νυν πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ που ηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) θα κερδίσει τις εκλογές με 30,2%, ωστόσο δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες.

  Σε δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα, αλλά με μειωμένα ποσοστά, κάτι που οφείλεται στην άνοδο του ακροδεξιού Vox.

  Την μεγαλύτερη υποχώρηση, ωστόσο, καταγράφουν οι Podemos, με την κοινοβουλευτική τους δύναμη να συρρικνώνεται σχεδόν στο μισό.

  Ειδικότερα, το Σοσιαλιστικό κόμμα φέρεται να κερδίζει από 123 έως 138 έδρες, ακολουθεί το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), με 66-76 έδρες, το Κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos) με 42-51 έδρες, οι Podemos με 33-41 έδρες και το ακροδεξιό Vox αναμένεται ότι θα καταλάβει από 29 έως 37 έδρες.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk