• Αναζήτηση

Φυλακές Αυλώνα: «Μάχη» με πέτρες και βραστό λάδι μεταξύ κρατουμένων

Οι κρατούμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές του Αυλώνα μεταξύ δύο ομάδων κρατουμένων. Μάλιστα, οι κρατούμενοι αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα του Ελεύθερου Τύπου, Αλβανοί κρατούμενοι ήρθαν σε λογομαχία με αραβόφωνους και Αλγερινούς. Η μία ομάδα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, ενώ η άλλη βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Στη συνέχεια, οι αραβόφωνοι κρατούμενοι πέταξαν καυτό λάδι προς τους Αλβανούς, οι οποίοι απάντησαν πετώντας πέτρες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι, στις φυλακές νέων Αυλώνα, απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου από κρατούμενους και ότι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ τώρα επικρατεί ηρεμία στις φυλακές Αυλώνα.

Η αφορμή για την ένταση

Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων – κυρίως Αλγερινών – και Αλβανών. Οι δύο ομάδες πετούσαν πλακάκια, πέτρες και ό,τι άλλο «πολεμοφόδιο» διέθεταν. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αυλώνα τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την Παρασκευή, οι Αλγερινοί μαχαίρωσαν έναν Αλβανό στο πόδι, σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, καθώς το θύμα είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk