Γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία του Ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εφ’ όλης της ύλης -ενόψει και των επικείμενων εκλογών- τους εκπροσώπους των εταίρων στην ΕΕ για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και, φυσικά, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενώ κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό «success story». Όπως είπε, ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόησή τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της Ακροδεξιάς, καθώς επισήμανε πως, τόσα χρόνια, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο. Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη Δημοκρατία. Η σκευωρία της Novartis, στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα, είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός». Yπογράμμισε ακόμη τη σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξή τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, είπε και πρόσθεσε ότι «θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».