• Αναζήτηση
 • ΚΚΕ: Καταγγελία στην ΕΕ για την καταστροφή του μνημείου του Ν. Μπελογιάννη στην Πολωνία

  Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος

  ΤοΒΗΜΑ Team

   

  Την απαράδεκτη καταστροφή του μνημείου για τον κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη από τις πολωνικές αρχές που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

  «Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν οι πολωνικές αρχές αφαιρώντας και καταστρέφοντας το μνημείο του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας, με βάση τον αντικομμουνιστικό νόμο που απαγορεύει «τη διάδοση του κομμουνισμού ή άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων με τις ονομασίες κτιρίων, συγκροτημάτων και εξοπλισμών κοινής ωφέλειας». Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη απομάκρυνση επιγραφής του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που συνιστούν προσβολή στους ηρωικούς αγώνες του ελληνικού λαού και τη μνήμη χιλιάδων αγωνιστών και των απογόνων τους.

  Οι προκλητικές αυτές ενέργειες ενθαρρύνονται από την ΕΕ κι εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της όπως και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών – μελών. Επιχειρείται η αμαύρωση στη συνείδηση των εργαζομένων των κατακτήσεων του σοσιαλισμού, με την προώθηση κι εφαρμογή αντικομμουνιστικών νόμων σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες, με την ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, ο οποίος θρέφεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

  Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Ευρ. Επιτροπή στις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις μνημείων στην Πολωνία που τροφοδοτούνται από την ίδια την πολιτική της;».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk