Αμετανόητος, παρά το ξεκάθαρο φιάσκο με τη Novartis, αποδεικνύεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων επέμεινε περί μεγάλου σκανδάλου.

«Tο κρίσιμο σήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνά της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους.

«Χθες υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis. Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών» σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «οι ίδιοι που από τη μια μεριά υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και επαναλαμβάνουν διαρκώς των σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι οι ίδιοι που από την άλλη μεριά δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να εξυβρίσουν τη Δικαιοσύνη, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες».

Ξεχνώντας βεβαίως ότι ο ίδιος είχε πάει, ως μη όφειλε, στον Αρειο Πάγο για να «ενημερωθεί» για τη δικογραφία. Ή ξεχνώντας ότι υπουργοί της κυβέρνησης είχαν γνώση της δικογραφίας και μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Τώρα ο Τζανακόπουλος έκανε… έκπτωση και μίλησε για τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «προφανώς είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι. Καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται. Με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010».

Βεβαίως δεν είπε λέξη γιατί ενώ κάποιοι έβαζαν στο χέρι δημόσιο χρήμα, το πόρισμα των εισαγγελέων δεν αποδίδει επί της ουσίας καμιά ευθύνη σε πολιτικά πρόσωπα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. H Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός».