• Αναζήτηση
 • ΕΚΤ: Προτείνει τον Υβ Μερς για αντιπρόεδρό της

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  To Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρότεινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον διορισμό του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Υβ Μερς, ως αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

  Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ αναφέρει ότι ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON), Ρομπέρτο, Γκουαλτιέρι, καθώς και τον πρόεδρο του Ecofin, Εβγκέν Τεοντοροβίτσι.

  Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), ο διορισμός του Μερς πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο αντιπρόεδρος να είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

  Σε ομιλία που έκανε το περασμένο Σάββατο σε συνέδριο, ο κ. Μερς είχε σημειώσει ότι μόνο λίγες χώρες της Ευρώπης προχώρησαν σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως η Ελλάδα και η Γαλλία.

  «Η τάση ανεπαρκούς εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που παρατηρείται από το 2014 συνεχίσθηκε πέρυσι. Μόνο λίγες χώρες προχώρησαν σε πιο εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως η Ελλάδα και η Γαλλία.»

  » Ορισμένες χώρες μάλιστα αντέστρεψαν μεταρρυθμίσεις που είχαν σχεδιασθεί για τη βελτίωση της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας, κυρίως στις αγορές εργασίας και τα συνταξιοδοτικά συστήματα. Συνολικά, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν ήταν εναρμονισμένες με τις ανάγκες σε μεταρρυθμίσεις», είπε ο Μερς.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk