• Αναζήτηση
 • Αιχμές Ν.Σαντορινιού για την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια

  «Σε ένα μεγάλο βαθμό δεν έγινε έτσι όπως έπρεπε η επιχείρηση στα Εξάρχεια» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός

  «Σε ένα μεγάλο βαθμό δεν έγινε έτσι όπως έπρεπε η επιχείρηση στα Εξάρχεια» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός παραπέμποντας ωστόσο στους επιχειρησιακά στελέχη του Λιμενικού για λεπτομέρειες λέγοντας χαρακτηριστικά «κάποια πράγματα είναι για τους επιχειρησιακούς, κάποια για τους πολιτικούς». Μια άποψη που δεν υιοθέτησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη η οποία είχε σπεύσει να πει ότι δεν ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. από το Λιμενικό για την έρευνα στα Εξάρχεια.

  Τη Δευτέρα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση οι ομοσπονδίες αστυνομικών και λιμενικών (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών ΛΣ) στην οποία αναφέρουν:  «Με εύλογη έκπληξη και απορία παρακολουθούμε δηλώσεις επί δηλώσεων κυβερνητικών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, ωσάν η τελευταία απόπειρα δολοφονίας των συναδέλφων μας λιμενικών, καθώς και του εισαγγελικού λειτουργού που επόπτευε την όλη επιχείρηση, να ήταν κάτι το πρωτοφανές και το απίστευτο σε μια χώρα που όλες οι κρατικές υπηρεσίες λειτουργούν στην εντέλεια και οι δείκτες ανομίας και παραβατικότητας μόλις που καταγράφονται στις στατιστικές…»

  Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών και λιμενικών επισημαίνουν ακόμη: «Αιδώς Αργείοι! Όταν εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε το άβατο των Εξαρχείων και τη θρασύτητα με την οποία ομάδες εγκληματικών, φασιστικών στοιχείων επιδίδονται σε καταστροφές και απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών, εισπράττουμε, ανάλογα με την προέλευση των κριτών μας, είτε αποδοκιμασίες είτε επιδοκιμασίες, αλλά όταν φτάνει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να επιλύσει το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα.»

  Και προσθέτουν: «Είχε και έχει η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα γενικότερα όλο το περιθώριο να δώσουν στις διωκτικές αρχές τις απαιτούμενες εγγυήσεις και τα διαθέσιμα μέσα ώστε αυτές ανεπηρέαστα να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όπως το πράττουν καθημερινά σε δεκάδες άλλες επικίνδυνες αποστολές σε ξηρά και θάλασσα. Το έχουμε επισημάνει πολλάκις με αφορμή ουκ ολίγα επεισόδια του ίδιου φαύλου κύκλου βίας και ανομίας στην ίδια περιοχή. Το γεγονός ότι δεν ιδρώνει πλέον κανενός το αφτί στην κυβέρνηση, μόνο περίεργους συνειρμούς προκαλεί πλέον σε κάθε ένστολο που προτάσσει ανυπεράσπιστος τα στήθη του στους κινδύνους και επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει.»

  Ως Ομοσπονδίες, συνεχίζουν στην ίδια ανακοίνωση, «εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον εισαγγελικό λειτουργό και τους συναδέλφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης και τους συγχαίρουμε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που υπέδειξαν, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς εσωστρεφείς συμπεριφορές.»

   

  Τέλος υπογραμμίζουν: «Το ζητούμενο είναι η αφύπνιση της πολιτείας, που εξακολουθεί να κάνει πως δεν βλέπει το υπαρκτό πρόβλημα του άβατου των Εξαρχείων και τα συσσωρευμένα προβλήματα των διωκτικών αρχών σε όλη την επικράτεια. Αυτήν την αγωνία εκφράζουμε και στον κοινό αγώνα που κάνουμε, καλούμε κάθε ενεργό π

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk