Χουντής: Συρρίκνωση της χρηματοδότησης για την παιδεία στην Ελλάδα

Την ανησυχία του για τη συρρίκνωση της χρηματοδότησης της παιδείας στην Ελλάδα, εκφράζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής

Την ανησυχία του για τη συρρίκνωση της χρηματοδότησης της παιδείας στην Ελλάδα, εκφράζει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.

«Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας μειώθηκε σε 5,65 δισ. ευρώ το 2017, από 7,75 δισ. ευρώ που ήταν το 2010, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών μονάδων και μείωση του διδακτικού προσωπικού, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Χουντής.

Σημειώνει μάλιστα ότι «αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης είναι οι ελλιπείς, και πολλές φορές ακατάλληλες, κτιριακές υποδομές, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, η υποστελέχωση σε εκπαιδευτικούς και τα μεγάλα κενά που παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ ρωτά την Κομισιόν «εάν πιστεύει ότι οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις επιτρέπουν την προάσπιση του αγαθού της εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (άρθρο 14), καθώς και  εάν οι μαθητές στην Ελλάδα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές στην ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk