Με προκλητικές εκφράσεις και κραυγές – ελλείψει  επιχειρημάτων –  επέλεξε να απαντήσει σε δημοσιογράφους ο Στέφανος Τζουμάκας, λίγες ώρες μετά το come back του στην πολιτική σκηνή για χάρη της «πλατιάς διεύρυνσης Τσίπρα».

Ο… σοσιαλιστής Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος – όπως ανέφερε – αποχώρησε από την ενεργό πολιτική το 1998 αποφάσισε να μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να υπερασπιστεί την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών.

Βέβαια, ο κ. Τζουμάκας ενοχλήθηκε από τις ερωτήσεις που έθεταν οι δημοσιογράφοι και αποφάσισε να κάνει… τρίπλες με κραυγές. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους του Θέμα Fm, «γιατί έλειπε ο Κίμων Κουλούρης, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πλατιάς απεύθυνσης;» η απάντηση του κ. Τζουμάκα ήταν η εξής. «Γιατί δεν είστε σοβαρός».

Εν συνεχεία έκανε αναφορές περί λούμπεν στη χώρα αποφεύγοντας να απαντήσεις στις ερωτήσεις. Μάλιστα προέτρεψε τους δημοσιογράφους να τον ρωτήσουν πολιτικά και να μην κάνουν… ξεκατίνιασμα.

«Προσβολές και καλαμπουράκια, όχι» είπε στη συνέχεια αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της παρουσίας του στην εκδήλωση του Γαλατσίου.

Στο ερώτημα πόσα χρόνια ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας αφού στην αρχή δίστασε να απαντήσεις, είπε «ελάχιστα» για να προσθέσει  «θα σοβαρευτείτε;».

Στο τέλος, ο κ. Τζουμάκας και αφού είχε ερωτηθεί αν η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε και εφάρμοσε μνημόνιο θα γίνει με πρόσωπα όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, άρχισε να λέει ότι «είστε πουλημένοι, δεν ψήφισα, δεν εφάρμοσα» και έκλεισε το τηλέφωνο.