Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο η δικογραφία της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσεις ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα.

Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά ενώ κατά πληροφορίες μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν και άλλες αρχειοθετήσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να φύγουν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.