• Αναζήτηση
  • Τάρτα με πολύχρωμες ρίζες

    Εξαίσια, εύκολη και γρήγορη, «παίζει» με τα διαφορετικά χρώματα, τις υφές και τις γεύσεις των υλικών της.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

     

    Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 30΄

    Υλικά (για 8 κομμάτια)

    120 ml ελαιόλαδο
    500 γρ. από διάφορες ρίζες (1 παντζάρι, 1 γογγύλι, 1 μικρή γλυκοπατάτα, 1 μικρή σελινόριζα, 1 κόκκινο κρεμμύδι) ή μόνο παντζάρια σε διάφορα χρώματα (θα τα βρούμε σε επιλεγμένες λαϊκές)

    500 γρ. καρότα σε διάφορα χρώματα (μοβ, κίτρινα, πορτοκαλί)
    Μισό πακέτο φύλλα κρούστας
    1 κ.σ. αγριοκύμινο, σε σπόρους
    1 κ.σ. κόλιαντρο, σε σπόρους
    150 γρ. κατσικίσιο τυρί, σε κύβους
    Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλες τις ρίζες σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο. Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ενδιάμεσα.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, και καβουρντίζουμε τους σπόρους για 3΄-4΄, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Αραδιάζουμε όλες τις ρίζες πάνω στα φύλλα κρούστας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τους σπόρους. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το τυρί. Γυρίζουμε τα φύλλα της κρούστας προς τα μέσα και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 200°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου, μέχρι να χρυσίσουν. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε ενδιάμεσα με λαδόκολλα.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk