«Εξαπατούν και εμπαίζουν τον λαό, χλευάζουν τα βάσανά του και υποθηκεύουν το μέλλον του και το μέλλον του τόπου όσοι εμφανίζουν ως το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών την πλαστή επιλογή ανάμεσα στον μεταλλαγμένο και “υπόδουλο” ΣΥΡΙΖΑ και την αμετανόητη για τα εγκλήματά της ΝΔ», τόνισε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο περιοδείας του σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Τόνισε ότι «μόνο με μια ισχυρή εκλογικά και πολιτικά Λαϊκή Ενότητα μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και ανατρεπτική με επίκαιρους όρους αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή και στην ελληνική Βουλή απέναντι στον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και το ξεπούλημα της χώρας, αντιπολίτευση με δυναμική μιας νέας λαϊκής διακυβέρνησης του τόπου μας».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, μια ισχυρή ΛΑΕ στην ευρωβουλή «σημαίνει πολιτική βόμβα στη νεοαποικιοκρατία Βερολίνου και Βρυξελλών» και μια ισχυρή ΛΑΕ στη βουλή «σημαίνει εφιάλτες για τον ΣΥΡΙΖΑ και κακός δαίμονας για τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και την επιδίωξή της για αυτοδυναμία».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στα θέματα της Θράκης και των νομών της λέγοντας πως «η Θράκη είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκαταλελειμμένης περιφέρειας στην Ελλάδα και το πιο χαρακτηριστικό πειραματόζωο οικονομικής και κοινωνικής περιθωριοποίησης στην Ευρώπη».

Τόνισε ότι «η εγκατάλειψη της Θράκης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει την βαθιά ανατροπή που χρειάζεται η χώρα μας με επίκεντρο την παραγωγική, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική απογείωση της Ανατολικής Μακεδονίας και του Θρακικού χώρου».

«Η Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα η Θράκη, χρειάζονται ρήξεις με τους απαράδεκτους κανόνες της ευρωζώνης και της ΕΕ, που, μαζί με τις εγχώριες αντεργατικές και αντιπαραγωγικές πολιτικές, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό, επιδεινώνουν αφόρητα το εργασιακό τοπίο και καταστρέφουν τον επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο και τις τοπικές αγορές», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώντας ότι «σήμερα όσο ποτέ οι ρήξεις με την ευρωζώνη και την ΕΕ και οι εναλλακτικές εγχώριες πολιτικές γίνονται όρος για να ανασάνει η Θράκη, να ανασάνει η Ελλάδα και να ανοίξουν δρόμοι ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «έστω και στο παρά πέντε των ευρωεκλογών, το πλατύ πολιτικό και εκλογικό ελπιδοφόρο μέτωπο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να γίνει αρχή μιας μεγάλης Άνοιξης για την πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ