Νέα στοιχεία προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο περιθώριο της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε το κλιμάκιο του Λιμενικού στα Εξάρχεια κατά την διάρκεια του φιάσκου στην επιχείρηση εντός οικίας στα Εξάρχεια, έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών, εκεί.

Όπως αναφέρει στον ΣΚΑΪ ο εισαγγελέας που παρέστη στην επιχείρηση και φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς η όλη παραμονή εντός της οικίας διήρκησε περί τα 8 λεπτά.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με μαρτυρία λιμενικού που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, παράλληλα, φτάνοντας στην οικία και πριν διενεργηθεί είσοδος έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας και στη συνέχεια ενημέρωσαν σχετικά το ΑΤ Εξαρχείων.

Η απάντηση τους στη συνδρομή που τους ζητήθηκε σύμφωνα με τον επικεφαλής ήταν αρνητική λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.

Σημειώνεται πως ο Σύρος συλληφθείς έχει δηλώσει μεταμέλεια εκφράζοντας πρόθεση να βοηθήσει στις έρευνες των αρχών ενώ η Μαροκινή συλληφθείσα αρνείται να υπογράψει και δηλώνει πως θα απολογηθεί στον ανακριτή.