Διπλή «βόμβα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μέσω Σκοπίων αλλά και μέσω ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει το star.gr.

Να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή να αλλάξει το περιεχόμενό της θα επιδιώξει μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης  η υποψήφια του VMRO για την εκλογή της ως προέδρου  της Βόρειας Μακεδονίας Σιλιανόφσκια, εφόσον κερδίσει τις εκλογές και διαδεχθεί τον σημερινό πρόεδρο της χώρας Ιβανόφ ( ο οποίος επίσης αντιτίθεται σφόδρα στη Συμφωνία)!

«Υπάρχει σαφής διάταξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ότι εάν υπάρξει μια διαφωνία στην εφαρμογή, διεξάγεται πρώτα ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, στη συνέχεια ενημερώνεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και τέλος η δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» απείλησε ευθέως η υποψήφια πρόεδρος της χώρας σε ντιμπέιτ για τις  προεδρικές εκλογές  σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας της.

«Ακόμα και στα ερωτήματα για το αν θα ακυρώσετε τη συμφωνία με την Ελλάδα, μουρμουρίζουν. Δεν μπορούν να πουν, θα την ακυρώσουν ή δε θα την ακυρώσουν» σχολίασε επικριτικά από την πλευρά του ο  πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Εντύπωση προκαλούν την ίδια στιγμή τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας Γιώργος Κατρούγκαλος στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ (PBS), συνοδευόμενός από τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην υπερατλαντική χώρα για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Ούτε λίγο ούτε  πολύ  ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι το ένα θέμα της διαπραγμάτευσης ήταν η ονομασία και το άλλο της εθνικότητας!

«Ήταν μία διαμάχη σχετικά με την ονομασία και ήταν επίσης μια διαμάχη για την ταυτότητα, σχετικά με τα εθνικά ευαίσθητα θέματα σε μια περιοχή  που  εθεωρείτο πάντοτε πυριταδαποθήκη» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.