Σήμερα θα σας αποκαλύψω και άλλα νέα από τη δράση του Μανόλο του Παππά (φωτογραφία), ώστε πρώτοι από αυτή τη στήλη να τα μαθαίνετε. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι μετά την πρόεδρο της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Αννα Ζαΐρη, φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα να κληθούν και άλλα πρόσωπα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη. Και εξηγούμαι…

***

Ο λόγος αφενός για τον Μανώλη Πετσίτη, (πρώην;) στενό συνεργάτη του Νίκου Παππά και μισθοδοτούμενο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αφετέρου για τους Θεόδωρο Κιτσάκο και Δημήτριο Τζώρτζη, πρώην και νυν διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΠΑ, που έχουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαρροές και τα αλληλοκαρφώματα προς αλλήλους: Τον μεν κ. Πετσίτη «ουκ οίδασιν», όσον αφορά δε τους κ.κ. Κιτσάκο και Τζώρτζη… «ου στέργουσι». Ο Πετσίτης θα αναγκαστεί με την κλήση του στη Βουλή να φύγει από την Κύπρο, όπου φιλοξενείται σε πολυτελή βίλα στη Λάρνακα από έναν κύπριο δικηγόρο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Οπως έχετε καταλάβει, η υπόθεση Πετσίτη – Παππά όλο και απλώνεται.

Το παπάκι πάει με Μανόλο

Μαθαίνω ακόμα ότι υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες, παλαιές (δηλαδή του 2014, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την εξουσία), που εμφανίζουν τον Μανώλη Πετσίτη μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μετά τις εκλογές είχαν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου να τους κάνει τον… οδηγό (με… παπάκι) ή να χαριεντίζεται μαζί τους έξω από ένα ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου. Πράγμα που σημαίνει ότι οι σχέσεις Μανόλο με ΣΥΡΙΖΑ (ενοίκων Μαξίμου) ήταν πολύ παλιές.

Οταν ο Μπακογιάννης πήγε στην ΑΣΟΕΕ

Δεν έτυχε και τόσο καλής υποδοχής από τα γνωστά πρόσωπα που έχουν κάνει την ΑΣΟΕΕ αποθήκη εμπορευμάτων ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έπειτα από μια μεγάλη βόλτα που έκανε την Τετάρτη στα Σεπόλια και στα Κάτω Πατήσια, σκέφτηκε να κάνει ένα πέρασμα και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οταν τον αντελήφθησαν όσοι έχουν στήσει όλο αυτό το πανηγύρι λαθραίων προϊόντων, κινήθηκαν προς το μέρος του με άγριες διαθέσεις, ωστόσο λόγω της παρουσίας κόσμου περιορίστηκαν σε βρισιές. Ο κ. Μπακογιάννης, απτόητος όμως, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής δήλωσε  αποφασισμένος να δώσει τέλος στην εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μπροστά και γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Και σε όσους δεν άρεσε που περπάτησε στον συγκεκριμένο χώρο απάντησε πως αλίμονο αν ένας υποψήφιος δήμαρχος μιας πόλης δεν μπορεί να πηγαίνει παντού, και ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Ζητείται… ευρωβουλευτής

Υπάρχουν ορισμένοι πολιτικά ανορθόδοξοι τρόποι να στελεχώσει ένα κόμμα το ψηφοδέλτιό του, όταν οι δημοσκοπήσεις το παρουσιάζουν εκεί κοντά στο 1%. Οταν, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να δει ούτε Ευρωβουλή, αλλά ούτε Βουλή. Ετσι οι ΑΝΕΛ έβαλαν αγγελία ζητώντας υποψήφιους ευρωβουλευτές. Τι γίνεται, δεν βρίσκουν υποψηφίους; Εβαλαν λοιπόν στο site τους αγγελία, στην οποία ζητούν νέους και νέες, ιδιαίτερα άνεργους με ευρωπαϊκές σπουδές, προκειμένου να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Πάντως στη Βουλή οι εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝΕΛ έκαναν (και το έκαναν δημοσίως) ότι προτάθηκαν από τον αρχηγό τους για την Ευρωβουλή, βουλευτές όπως ο κ. Κατσίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Τουσουνίδης, ο Τάκης Μπαλτάκος, αλλά και ένα εξεζητημένο όνομα από τον δημοσιογραφικό χώρο (με δικό του site που στηρίζει αποκλειστικά Καμμένο και Τσίπρα) και θεωρείται από τους «κολλητούς» του αρχηγού των ΑΝΕΛ. Εάν αυτός δεν δεχτεί, τότε θα γίνει πρόταση στον γιο του. Δεν ξέρω μέχρι τώρα εάν υπήρξε ανταπόκριση στις αγγελίες. Πολλοί είναι αυτοί άλλωστε που δεν θέλουν γενικά να εκτεθούν. Να σημειώσω όμως και τούτο: Αγγελίες για εξεύρεση βουλευτών έβαλε και το Ποτάμι άμα τη γενέσει του.

Αντιδράσεις για το Τζέισον Αντιγόνη

Και μια και μιλάμε για υποψηφίους, μαθαίνω ότι ποικίλα αρνητικά σχόλια ανάμεσα σε σκληρούς συριζαίους προκάλεσε μια υποψηφιότητα. Ποια είναι αυτή; Μα του Τζέισον Αντιγόνης, υποψηφίου για το περιφερειακό συμβούλιο με την παράταξη της Ρένας Δούρου. Βεβαίως οι ψηφοφόροι του (όσοι τέλος πάντων υπάρξουν) δεν θα δουν στα ψηφοδέλτια το «Τζέισον Αντιγόνη» αλλά το πραγματικό του όνομα, που είναι Δούσης Ιάσων (και σε παρένθεση το «Τζέισον»).

Λονδρέζικη φλέβα για τον Κυριάκο

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λακωνία, ένα έχω να σας πω: ανεξαρτήτως του αν κάποιος είναι πολιτικός φίλος ή εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να παραδεχθεί ότι είναι βαθιά ευγενής άνθρωπος. Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λακωνίας, παρέλειψε – ανθρώπινα είναι τα λάθη – να αναφέρει το όνομα της δικηγόρου και πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου, που κατεβαίνει με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ήταν παρούσα  – μάλιστα, έλκει την καταγωγή της από τη Μάνη και δεν έχει διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών. Με ενημερώνουν ότι όταν ο πρόεδρος το αντελήφθη, ζήτησε συγγνώμη από βήματος, ανέφερε ξανά και ξανά το όνομά της, και όταν πια κατέβηκε από το βήμα, πήγε κοντά της, για να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει, αποδεικνύοντας φλέβα gentleman. Λονδρέζικη, να μη σας πω. Κάνω λάθος;

Το ατού του Τσίπρα

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα, « η οικονομία είναι το μεγάλο μου ατού» έτυχε διαφόρων δηλητηριωδών σχολίων. Ποια όμως είναι η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν την Τρίτη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι Γιώργος Στρατόπουλος, Μάνος Ματσαγγάνης, Πάνος Τσακλόγλου, σε μια συζήτηση στην οποία θα παρέμβει η Αθηνά Δρέττα και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιπίδης. 

Η περιπέτεια της Δικαιοσύνης

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και περιγράφει τις περιπέτειες της Δικαιοσύνης από την εποχή της Τουρκοκρατίας έως σήμερα. Η παρουσίαση του ενδιαφέροντος αυτού βιβλίου θα γίνει στις 18 Απριλίου (στις 7 το απόγευμα) στο Μέγαρο Μουσικής  και θα μιλήσουν ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αθ. Κουτρουμάνος Πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Καραβοκύρης πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ο διακεκριμένος νομικός Χριστόφορος Αργυρόπουλος και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέο σόου για την Κεντροαριστερά

Με την ομιλία του  Αλέξη Τσίπρα, θα κορυφωθεί το Σάββατο 6 Απριλίου η Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Πριν τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσουν και οι:

·                                 Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

·                                 Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)

·                                 Κουτσονάσιος Χρήστος, «ΠΡΑΤΤΩ»

·                                 Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα

·                                 Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

·                                 Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

·                                 Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα

·                                 Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ»

·                                 Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός

·                                 Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα

·                                 Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

·                                 Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός