Πρόσφυγες απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

Περίπου 150 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν καταλάβει τις γραμμές, ζητώντας να μεταφερθούν στα σύνορα.

Κανένα τρένο δεν διέρχεται αυτή την ώρα από τον Σταθμό Λαρίσης λόγω της κατάληψης των γραμμών από ομάδα περίπου 150 προσφύγων και μεταναστών.

Τρένο που έφτασε λίγο νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε μετά από προσπάθεια των αρμόδιων να πλησιάσει διατηρώντας ελάχιστη ταχύτητα προκειμένου να αποβιβάσει στην άκρη της αποβάθρας.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει στις ράγες και ζητούν να μεταφερθούν με λεωφορεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «σήμερα 5 Απριλίου, από τις 10 το πρωί, λόγω κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον ΣΣ Λαρίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών. Κατά συνέπεια, έχει ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται».

Στον σταθμό Λαρίσης μετέβη και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με τη συζήτηση θα βρεθεί λύση» και το θέμα θα λήξει.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι συμπατριώτες μας είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι» ανέφερε. «Με αυτό που κάνουν διακινδυνεύουν το μέλλον τους, αυτό προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε» επισήμανε ο κ. Κλάπας Και πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό τους οδηγούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους πρέπει να καταλάβουν πως δεν τους οδηγούν πουθενά».