Στην ψύχραιμη στάση των συναδέλφων τους που δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων αργά το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια στάθηκαν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αναφέρει για το περιστατικό ότι για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέδειξαν με τις πράξεις τους, τον άρτιο επαγγελματισμό τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ένα κατά τ’ άλλα συνηθισμένο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης φερομένων ως εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ουσιών, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μάχη εντός αστικού χώρου, με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.»

Και προσθέτει: «Η επιχείρηση των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κ.Λ.Π., ξεκίνησε μετά από σύλληψη αλλοδαπού επί του πλοίου BLUE STAR 1, όταν μετά από έλεγχο ευρέθη στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών ουσιών τύπου ακατέργαστης κάνναβης ως προμήθεια άλλου αλλοδαπού, που διέμενε στην εν λόγω οικία στα Εξάρχεια. Άμεσα ενημερώθηκε εισαγγελέας για την κατ’ οίκον έρευνα. Κατά την είσοδο στην εν λόγω οικία ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφάλειας και αυτοπροστασίας, ενώ η όλη επιχείρηση διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Κατά την έξοδο εμφανίστηκαν 40 περίπου άτομα κρατώντας όπλα, ρόπαλα και πολλοί από αυτούς με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους.»Στη συνέχεια «τα μέλη της Ομάδας Δίωξης φυγάδευσαν αρχικά τον εισαγγελικό λειτουργό, κατάφεραν να κρατήσουν τη μία εκ των δύο συλληφθέντων, καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών που εντόπισαν. Από τα ανωτέρω στελέχη αφαιρέθηκαν τσαντάκια με προσωπικά είδη και ιδιωτικό οπλισμό. Από την εμπλοκή τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι, ο ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα και ο άλλος χτυπημένος από μαχαίρι στο μηρό, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση κάλυψαν με τα σώματά τους την πιο πάνω επιχείρηση απεμπλοκής και διαφυγής.

Για τους τραυματίες αναφέρεται ότι «μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς και οι δύο βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τέλος εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για το σύνολο των συναδέλφων που ενεπλάκησαν στην παραπάνω επιχείρηση, για την ψυχραιμία που επέδειξαν, τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας που έλαβαν, ενώ με τις σωστές οδηγίες και τη μεταξύ τους συνοχή, έφεραν το αίσιο αποτέλεσμα και δεν θρηνήσαμε σήμερα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου.»

Για άνανδρη επίθεση από 50 φερόμενους ως αντιεξουσιαστές που δέχτηκε κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής – Πειραιά και Νήσων με αφορμή  την χθεσινή συμπλοκή στα Εξάρχεια.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οι συνάδελφοι έκαναν το καλύτερο δυνατό δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αφού κλήθηκαν να προστατέψουν τον Δημόσιο Λειτουργό και τους εαυτούς τους και τους αθώους πολίτες που βρίσκονταν τριγύρω. Όπως αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων σε σημερινή της ανακοίνωση το αυτό των  Εξαρχείων δεν ευνοεί καμία αστυνομική επιχείρηση κατά της ανομίας. Αν οι συνάδελφοι δεν διατηρούσαν τη ψυχραιμία τους θα θρηνούσαμε πολλούς νεκρούς»