• Αναζήτηση
 • Η χώρα των χαμένων ευκαιριών

  Είναι κοινός τόπος ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει οριστικά από το τούνελ της κρίσης και της στασιμότητας, χρειάζεται γενναίες επενδύσεις

   Είναι κοινός τόπος ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να βρει οριστικά από το τούνελ της κρίσης και της στασιμότητας, χρειάζεται γενναίες επενδύσεις. Σύμφωνα με αναλυτές και ειδικούς η οικονομία έχει ανάγκη από δέκα δις επενδύσεις  κάθε χρόνο για να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης που θα τις επιτρέψουν να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
    Αυτό που βλέπουμε όμως είναι ότι κάθε προσπάθεια για προσέλκυση νέων επενδύσεων καταλήγει συνήθως σε αδιέξοδο. Χθες ματαιώθηκε ουσιαστικά ο διαγωνισμός για την πώληση των ΕΛΠΕ, καθώς κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν κατέθεσε προσφορά. Παράλληλα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι για μια φορά ακόμα βάζει φρένο στα σχέδια για ανάπτυξη του λιμανιού στον Πειραιά. Για να μη μιλήσουμε για το Ελληνικό,που όλο θα αρχίσει η επένδυση και όπλο αναβάλλεται.
   Το ίδιο γίνεται και με μια σειρά μικρότερες επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα,που μπλοκάρονται  από συμφέροντα και ιδεοληψίες.Είναι προφανές πλέον ότι με αυτή την κυβέρνηση,οποιαδήποτε επένδυση πρέπει να περάσει από χίλια μύρια κύματα για να ξεκινήσει, αν φυσικά αντέξουν  μέχρι τότε αυτοί που αποφασίζουν να επενδύσουν στη χώρα μας.
   Κι όμως  η Ελλάδα ,μετά από δέκα χρόνια κρίσης αποτελεί μιας πρώτης τάξης  επενδυτική ευκαιρία. Διαθέτει και υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και φυσικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα έχει υποστεί  μια τεράστια μείωση των αξιών. Παρόλα αυτά, ούτε Ελληνες, ούτε ξένοι επιχειρηματίες δελεάζονται.
   Έλλειμμα πολιτικής βούλησης,ιδεοληψίες,γραφειοκρατικό χάος αποτελούν,παρά τα επαναλαμβανόμενα ευχολόγια,μόνιμες αγκυλώσεις που υπονομεύουν ακόμα και όσους τολμηρούς αποφασίσουν να τα αγνοήσουν.Αποτέλεσμα να χάνουμε διαρκώς έδαφος, την ώρα που οι ανταγωνιστές μας προχωρούν μπροστά και η πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,να παραπέμπεται στις καλένδες.
     Αυτός ο κύκλος αβεβαιότητας και αδράνειας, πρέπει  να τελειώνει το συντομότερο.Όμως ο παρατεταμένος εκλογικός κύκλος, στον οποίο μοιάζει να …επενδύει για την ώρα ο κ. Τσίπρας ναρκοθετεί κάθε σχέδιο ανάταξης  της οικονομίας  γενικότερα. Περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή, που θα δώσει την αναγκαία ώθηση για το αναγκαίο αναπτυξιακό άλμα που θα την βγάλει από τη σημερινή μιζέρια
  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk