• Αναζήτηση
 • Ο Ερντογάν θέλει την Πόλη και ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων

  Nέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπουλης, αποφάσισε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, μετά τις ενστάσεις από το κόμμα του Ερντογάν

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Nέα καταμέτρηση των ψήφων σε 8 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπουλης, αποφάσισε το Ανώτερο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, μετά τις ενστάσεις από το κόμμα του Ερντογάν. O Σουλτάνος δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να αποδεχθεί ότι ηττήθηκε στα κάστρα του, δημιουργώντας φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν λαθροχειρίες και ανατροπές.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του YSK Σαντί Γκιουβέν, η σχετική απόφαση ελήφθη, μετά από  προσφυγές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητείται τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Κυριακής .

  Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο, βάσει των προκαταρτικών αποτελεσμάτων, κέρδισε το AKP στην Κωνσταντινούπολη, είχε προσφύγει κατά της νέας καταμέτρησης των ψήφων, αναγκάζοντας το Εκλογικό Συμβούλιο να την σταματήσει αργά χθες το βράδυ.

  Μιλώντας ωστόσο σήμερα σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Γκιουβέν διευκρίνισε ότι η νέα καταμέτρηση αφορά στις άκυρες ψήφους και πρόσθεσεί ότι δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

  Οι προσφυγές στο Συμβούλιο συνεχίζονται ακόμη, κατέληξε ο Γκιουβέν.

  Το AKP του Ερντογάν κατέθεσε προσφυγές για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και στην πρωτεύουσα Άγκυρα, όταν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι επρόκειτο να χάσει και τις δύο πόλεις.

  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη , μετά την απόφαση του Ανώτερου Εκλογικού Συμβουλίου  για νέα καταμέτρηση, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου κάλεσε το συμβούλιο τον ανακηρύξει δήμαρχο της πόλης. Σημείωσε ότι μπορεί να έγιναν κάποια λάθη στην καταμέτρηση τα οποία μπορεί να επηρέασαν και του ςδύο «μονομάχους», αλλά το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

  Ο Ιμάμογλου, φαίνεται να έχει προβάδισμα 25.000 ψήφων έναντι του υποψηφίου του ΑΚP Μπιναλί Γιλντιρίμ.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk