«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υλοποιήσει ένα παράλογο, ένα αντιαναπτυξιακό, ένα ιδεοληπτικό σχέδιο, που μόνο στόχο έχει την τιμωρία του Πειραιά. Μιας πόλης που έχει υποφέρει από την ανεργία και από εκατοντάδες λουκέτα σε καταστήματα.» Αυτό επεσήμανε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ.

Ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε στην συνέχεια ότι «η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ -που συνεδρίασε παρά την αντίδραση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας των φορέων της πόλης που ζητούσαν αναβολή- εάν εφαρμοσθεί, βάζει μια σειρά από εμπόδια γραφειοκρατικά και όχι μόνο στη μοναδική μεγάλη επένδυση που έχει γίνει όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Στερεί θέσεις εργασίας και την όποια προοπτική ανάπτυξης. Δεν μπορεί ο μισός και πλέον Πειραιάς να χαρακτηρίζεται αρχαιολογικός χώρος χωρίς να έχει γίνει καμία μελέτη και να αγνοείται η πλειοψηφία των πολιτών.»

Τέλος υπογραμμίζει πως  «δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίσει κάτι τέτοιο χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και χωρίς καν το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδιος Υπουργός να έχει απαντήσει στην Ερώτηση που έχω καταθέσει εδώ και ένα μήνα. Αναρωτιέμαι προς τι τόση βιασύνη. Αναρωτιέμαι ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτήν την απόφαση και τι πρόκειται να συμβεί, εάν αυτή η απόφαση υλοποιηθεί, ακυρώνοντας με τις καθυστερήσεις στην πράξη τα όποια επενδυτικά σχέδια».