• Αναζήτηση
 • ΚΙΝΑΛ: Η «φιέστα» Τσίπρα στα Σκόπια βλάπτει τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα

  Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ταξίδι στα Σκόπια εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ταξίδι στα Σκόπια εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ.

  Ο  Τομέα Επιχειρηματικότητας του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας από τα Σκόπια, για άλλη μια φορά, επέλεξε να μην υπερασπιστεί τα εθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να κρυφτεί πίσω από στημένες φιέστες.

  Ο μύθος των δήθεν ευνοϊκότερων όρων για εμπορικές συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων, κατέρρευσε υπό το βάρος των απουσιών στην αποστολή στη γείτονα χώρα: από τις 23 εταιρίες που ανακοινώθηκε ότι συμμετέχουν, οι 21 δραστηριοποιούνται ήδη εκεί είτε μέσω θυγατρικών ή σε δημόσια έργα ενώ τουλάχιστον τα δυο τρίτα, είναι είτε κρατικές ή εξαρτώνται από το ελληνικό δημόσιο! ».

  Σε ό,τι αφορά στους δυο εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας, προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, ο Σύνδεσμος του ενός ανακηρύχθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοινωνικός εταίρος, ο άλλος συμμετείχε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

  «Την ίδια στιγμή, με τη ψηφισθείσα Συμφωνία, η εμπορική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς (όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο Μάθιου Νίμιτς), αλλά επιτρέπεται στους Σκοπιανούς να καταχρώνται παρανόμως τους προσδιορισμούς ΠΟΠ των ελληνικών προϊόντων! Υπενθυμίζουμε στο Ελληνικό ΥΠΕΞ (που προς το παρόν προκλητικά αποδέχεται τη συμπεριφορά αυτή), ότι η ΠΟΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις συγκεκριμένης εδαφικής περιοχής που βρίσκονται σε συγκεκριμένο κράτος».

  Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του, ζητά την άμεση συγκρότηση της ειδικής επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 παρ. 3(θ) της Συμφωνίας για να γίνει το συντομότερο ξεκάθαρο, ποιο θα είναι το μέλλον των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk