Οι κακές οι γλώσσες λένε πως ο Μανώλης Πετσίτης (φωτογραφία) έχει αγάπη, πέρα από τα… τζακούζι, και στη γεωγραφία. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι δύο αγαπημένες του εφαρμογές είναι το Google Earth και το Trip Advisor (και το YouΤube από όπου ακούει λαϊκά άσματα). Θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά; Σας διαβεβαιώνω πως ελάχιστα με απασχολεί το θέμα. Οχι όμως και τις Αρχές Κύπρου και Ελλάδος που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το γεωγραφικό στίγμα του Μανόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι βολτίτσες που έκανε προ εβδομάδων στα Κατεχόμενα δεν πέρασαν απαρατήρητες. Εάν λοιπόν οι κακές γλώσσες έχουν δίκιο και ο Μανώλης αναζητεί «προορισμούς» – πιθανώς μια νέα Ιθάκη – τότε δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει εντύπωση εάν δούμε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Θα μου πείτε, τι έκανε το παιδί; Κακουργηματική φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ και ξέπλυμα χρήματος, μου είπε κάποιος που ξέρει την υπόθεση…  Εάν τώρα έχει δίκιο, θα φανεί στο κοντινό μέλλον.

Η Αλεξάνδρα Ζαέβα έχει boyfriend

Ο Ζόραν Ζάεφ έχοντας το κινητό του πανέτοιμο στην τσέπη του σακακιού του, με το που είδε τον Αλέξη Τσίπρα το έβγαλε και άρχισε τις selfies. Πρώτα αγκάλιαζε τον Τσίπρα και εν συνεχεία έβγαζε selfies μαζί του. Τόσο πολύ ενθουσιάστηκε από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός στα Σκόπια, μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και περισσότερους από 100 επιχειρηματίες. Ισως ποτέ στο διπλωματικό πρωτόκολλο δεν υπήρχε τέτοια οικειότητα σε επίσημη επίσκεψη (όπου δεν υπήρχαν ύμνοι ή στρατιωτικά αγήματα). Δεν ξέρω τι αισθήματα τρέφει ο κ. Ζάεφ για τον κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να τον θεωρεί κάτι σαν προσωπικό του φίλο ή «κολλητό», τόσο που του εκμυστηρεύτηκε πως η κόρη του Αλεξάνδρα Ζάεβα έχει… boyfriend, τον Ιβάν Προντάνοφ, με τον οποίο έρχεται συχνά στη Χαλκιδική.

Το Ποτάμι αυξάνει
τη δύναμή του ελέω… Μητσοτάκη

Τις αμέσως επόμενες ημέρες παραιτείται από βουλευτής ο Γιώργος Αμυράς, προερχόμενος από το Ποτάμι και νυν ανεξάρτητος. Ο λόγος; Πρόκειται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (όπως άλλωστε ήταν και στις προηγούμενες ευρωεκλογές). Του το ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θεωρεί πολιτικά έντιμο να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και να παραδώσει την έδρα του στην πρώτη επιλαχούσα, η οποία δεν είναι άλλη από την Αντιγόνη Λυμπεράκη. Η κυρία Λυμπεράκη παραμένει στο Ποτάμι, παρότι έχει στενή συγγένεια με την οικογένεια Μητσοτάκη.

nnn

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αποφασίσει να ανακοινώσει τους εναπομείναντες 8 υποψηφίους μετά το Πάσχα, αλλά επισπεύδει την ανακοίνωσή τους. Ετσι, μαθαίνω ότι θα ανακοινώσει (ίσως ακόμη και έως το τέλος της εβδομάδας ώστε να έχουν ικανό χρόνο προετοιμασίας) τη Βίκυ Φλέσσα (δημοσιογράφος στην ΕΡΤ), τον καθηγητή της Παντείου και σχολιαστή στο Action24 Δημήτρη Καιρίδη, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες υποψηφιότητες δημοσιογράφων που ακούστηκαν, όπως οι Γ. Αυτιάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Εμυ Λιβανίου κ.ά.

Η υπουργός που αψήφησε το κρύο

Δεν ξέρω εάν θέλησε να εμφανιστεί ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ρωμαλέα και ανθεκτική στο κρύο η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αλλά πρόσεξα ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων βγήκε στην καγκελόπορτα του Μαξίμου για να κάνει δηλώσεις φορώντας ένα λεπτό – μονόχρωμο – ανοιξιάτικο ταγέρ. Τα είπε βέβαια κάπως γρήγορα, όχι όμως εξαιτίας του κρύου αλλά και για να μη δεχτεί πολλές ερωτήσεις.

Οι σκηνοθεσίες του Φλαμπουράρη

Εντύπωση πάντως μου προκάλεσε το ότι η υπουργός εκείνο το Σαββατοκύριακο κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τους συνταξιούχους, οι δηλώσεις των οποίων είχαν προηγηθεί. Σε βαθμό που κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για σκετς σε σενάριο-σκηνοθεσία του κραταιού Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο αγέρωχος «Φλομπέρ» (όπως τον αποκαλούν) είχε πάει στο Μαξίμου με την «απαστράπτουσα» γκρι κουστουμιά και το ανοιχτό στο τρίτο κουμπί λευκό πουκάμισο, λίγο μετά την έναρξη της πρωθυπουργικής σύσκεψης αφού ήταν εκείνος που κανόνισε το ραντεβού. Οι δε διαπραγματεύσεις με τον Δήμο Κουμπούρη και τους συν αυτώ δεν ήταν χωρίς ένταση, ωστόσο στο τέλος επικράτησε ψυχραιμία καθώς ανελήφθησαν δεσμεύσεις από πλευράς του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις χηρείας, τις 120 δόσεις και για περιορισμένη επαναφορά του δώρου Πάσχα, αλλά, από το επόμενο έτος.

Ο Κουτσούμπας, η Σεμίνα και τα… παϊδάκια

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε σε εκδήλωση του ΚΚΕ και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. Η πιο μικρή υποψήφια είναι η 27χρονη Τίνα Κουζιάκη, ψυχολόγος, που μένει στην Κοζάνη και ο πιο μεγάλος ο 71χρονος Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης των διοικητικών δικαστηρίων. Ολοι μαζί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στελέχη του ΚΚΕ και φυσικά ο γενικός γραμματέας, μετά την εκδήλωση βρέθηκαν στο «Στέκι του Ηλία» στο Θησείο, γνωστή ταβέρνα της περιοχής για τα… παϊδάκια της. Στο ίδιο τραπέζι με τον Δημήτρη Κουτσούμπα κάθισαν μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκεόρκι Πομάσκι, οι παλιοί πρωταθλητές και προπονητές Χρήστος Παπαχρήστος, Σταύρος Μακρυνικόλας και Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ο αγρότης Γιάννης Βάγγος μαζί με τη σύζυγό του Λένα Παρασκευά, δημοσιογράφο του Star Κεντρικής Ελλάδας, και ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης. Βέβαια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάθισε για λίγο και στα άλλα τραπέζια, όπως σε αυτό με τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων – θυμίζω τους δύο υποψηφίους, τον Μιχάλη Σοφικίτη, ταξίαρχο ε.α. και τον Γιάννη Αγγέλου, συνταγματάρχη, ο οποίος αποχώρησε από το ΠαΣοΚ το 2012.