• Αναζήτηση
 • Στα Σκόπια η Μπ. Μπαζιάνα : Επίσκεψη στον τάφο του Ζορμπά [Εικόνες]

  Ιδιωτική επίσκεψη στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά του ήρωα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», πραγματοποίησε η συμβία του πρωθυπουργού, Μπεττυ Μπαζιάνα

  Ιδιωτική επίσκεψη στον τάφο του Αλέξη Ζορμπά του ήρωα του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», πραγματοποίησε η συμβία του πρωθυπουργού, Μπεττυ Μπαζιάνα, αμέσως μετά την άφιξη της στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.
  Ο τάφος του Αλέξη Ζορμπά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος,  ανακαλύφθηκε στο νεκροταφείο Μπούτελ των Σκοπίων μόλις το 1997.

  Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για τα χρόνια που πέρασε ο Ζορμπάσ στα Σκόπια (1930-1941) είναι συγκεχυμένες, ωστόσο από τα επιβεβαιωμένα γεγονότα, μετέβη στη γειτονική χώρα με την κόρη του Κατίνα, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε εκεί τον Γιοβάν Γιάντα.

  Ο Ζορμπάς, μετά το θάνατό του στα Σκόπια το 1941, ετάφη αρχικά στα παλιά νεκροταφεία νότια της πόλης των Σκοπίων, ενώ στη συνέχεια τα εγγόνια του, τα παιδιά της Κατίνας και του Γιόβαν Γιάντα, μετέφεραν τα οστά του σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Μπούτελ, όπου ήδη είχαν ταφεί και οι γονείς τους.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk