• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Με αυταρχισμό και μπαλώματα δεν μεταρρυθμίζεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  «Με αυταρχισμό και μπαλώματα δεν μπορεί να γίνει μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρουν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ι. Φωτήλας, με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Με αυταρχισμό και μπαλώματα δεν μπορεί να γίνει μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», αναφέρουν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Ι. Φωτήλας, με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

  Συγκεκριμένα, η απόφαση δικαιώνει ιατρούς των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «βάφτισε» αυθαίρετα ως οικογενειακούς προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμά της για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), και οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν σχετικά στην ανακοίνωσή τους ότι «είναι προφανές ότι το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πνέει τα λοίσθια».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση των κ.κ. Β. Οικονόμου και Ι. Φωτήλα αναφέρει:

  «Πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο (απόφαση 1845/29.03.2019) έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ιατρών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), οι οποίοι εξαναγκάζονταν με εντολή της διοίκησης της μονάδας τους να μετατραπούν χωρίς τη θέλησή τους σε οικογενειακούς ιατρούς. Πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2018 υπό την πίεση να λειτουργήσει το δικό της νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Προέβη σε αυτήν την κίνηση απελπισίας επειδή από τη μια δεν μπορούσε να στελεχώσει με ιατρούς τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και από την άλλη δεν υπέγραφαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ οι ιατροί.

  Είναι προφανές ότι το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πνέει τα λοίσθια. Με μπαλώματα και αυταρχικής λογικής αποφάσεις δεν μπορεί να χαραχθεί σοβαρή πολιτική υγείας. Επείγει η πολιτική αλλαγή στη χώρα ώστε μία νέα κυβέρνηση να θέσει την πολιτική υγείας σε νέες βάσεις, με τη συνεργασία των ιατρών».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk