Ανεβάζει τους τόνους για την υπόθεση Πετσίτη, κι όχι μόνο, με αφορμή την αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» για ξαφνική παραίτηση του ελεγκτή της υπόθεσης από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα και θα ζητήσει ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Αννας Ζαΐρη.

Κι αυτό γιατί στην Πειραιώς συνδέουν την παραίτηση του Α.Χ., προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής, με την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE και την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο «Βήμα»:

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου η «βασίλισσα» έφαγε το «πιόνι». Αλλά όποιος συμβούλευσε την πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Αννα Ζαΐρη να μεταθέσει σε θέση-«ψυγείο» τον Α.Χ., προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής, την προέτρεψε σε μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο για την ίδια. Και σίγουρα δεν ξέρει σκάκι, γιατί το πιόνι κινείται μόνο μπροστά και μολονότι είναι το πιο αδύναμο κομμάτι αν φθάσει στην τελευταία γραμμή μπορεί να μετατραπεί σε βασίλισσα, στο πιο ισχυρό κομμάτι της σκακιέρας. Ο Α.Χ. δεν κινήθηκε απλώς. Την Τρίτη 26 Μαρτίου κατέθεσε στην κυρία Ζαΐρη και στον αναπληρωτή πρόεδρο της Αρχής Ιωάννη Αγγελή αναφορά με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση». Μέσω αυτής συνδέει ευθέως την εκπαραθύρωσή του με σειρά υποθέσεων, με πρώτη το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE – Λαυρεντιάδη!

Η παραίτηση του Α.Χ. ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και θέτει με έντονο τρόπο το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ευαίσθητες αποφάσεις δημοσίου συμφέροντος. «Κυρία Πρόεδρε», γράφει στην αναφορά του, «Με κατάπληξη πληροφορήθηκα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ, και να με τοποθετήσετε στη Β΄ Μονάδα της Αρχής (Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων), και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».

Μάλιστα δεν αφήνει περιθώρια ερμηνειών για τις προθέσεις της Προέδρου της Αρχής. «Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE – Λαυρεντιάδη, υπόθεση Πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, κ.ά.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς, ωστόσο, κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε», επισημαίνει.