Γεννηματά: Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Για τις διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων τόνισε: «Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. Ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη, δήλωσε  η Φώφη Γεννηματά σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους.

«Ό,τι και αν κάνει από ‘δω και πέρα, θα του γυρίσει μπούμερανγκ», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων. Η κίνηση αυτή τόνισε η κυρία Γεννηματά αφήνοντας να εννοηθεί ότι η οφείλεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αλλά και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην κοινωνία ενόψει συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής. «Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα», είπε, τονίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να προκαλέσει ζημιά στο Κίνημα Αλλαγής. αλλά ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη».
Ειδικά για τα δάνεια των κομμάτων, θύμισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη ουδέποτε έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αντίθετα, προκάλεσε για άλλη μία φορά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ό,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα των δανείων των κομμάτων θα αναφερθεί εκτενώς στην ομιλία του ο Νίκος Σαλαγιάννης.
Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών υποστήριξε πως «ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας  ξέρει πότε θα κάνει εκλογές», εκτιμώντας ότι θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια που έχει,  τα περιθώρια στενεύουν.
Σε ότι αφορά το εσωκομματικό τοπίο η κυρία  Γεννηματά υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αφήσει πίσω τις εσωκομματικές διαφορές που το ταλαιπώρησαν στο παρελθόν, παραπέμποντας και στους αριθμούς του συνεδρίου. Είχαμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συνέδρους από πέρσι  όταν ακόμα δεν είχε αποχωρήσει η ηγεσία του Ποτάμι, επεσήμανε.

Αναφέρθηκε τέλος με θερμά λόγια στον Φρανς Τίμερμανς και την παρουσία του αύριο στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Μίλησε για έναν άνθρωπο που έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τον χώρο στην Ευρώπη και τόνισε πως «μας τιμά η παρουσία του εδώ αύριο».

Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk