Στη Ρόδο στις 4 Απριλίου θα διεξαχθεί το νέο συνέδριο της ΓΣΕΕ σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, μετά και την διακοπή της διαδικασίας στην Καλαμάτα. Να σημειωθεί ότι το συνέδριο στην Καλαμάτα διεκόπη μετά από επεισόδια ανάμεσα στην πλειοψηφία με μέλη του ΠΑΜΕ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, το ΠΑΜΕ προχώρησε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως καταγγέλλοντας την ηγεσία της για σύσταση συνδικαλιστικής μαφίας και εργοδότες συνέδρους.

Η ΓΣΕΕ απάντησε με μία ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε τη συγκέντρωση «προεκλογική» και κάλεσε το ΠΑΜΕ «να αφήσει την «αφύπνιση» ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και να σεβαστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, κάτι που παρεμπόδιζε στην Καλαμάτα, να σεβαστεί το νόμο και το καταστατικό των συνδικάτων».

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υποστηρίζεται τέλος ότι «η «απάντηση» του κομματικού στρατού μπορεί να δίνεται στις εθνικές εκλογές. Την απάντηση όμως εντός του συνδικαλιστικού κινήματος για την εκπροσώπηση των εργαζομένων, δεν τη δίνει κανένας κομματικός στρατός, παρά μόνον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από νόμιμες εκλογικές διαδικασίες».