Γ. Σταμούλης: Στη φετινή αντιπυρική θα χρειαστούμε τους Άγιους Πάντες!

Με αυτή τη χαρακτηριστική ανάρτηση στο facebook σχολίασε την σύσκεψη για την προετοιμασία εν όψει της φετινής αντιπυρικής περίοδου ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ κ. Γιάννης Σταμούλης.

«Καλή τύχη…ήταν η δική μου παρέμβαση στη συγκέντρωση Διοικητών. Γιατί για άλλη μια χρονιά η αντιπυρική θα υποστηριχτεί με τα ίδια λιγοστά εναέρια και ώριμα πυροσβεστικά αεροπλάνα, με τα ίδια πυροσβεστικά οχήματα (ελαστικά μετά την αντιπυρική) με το ίδιο προσωπικό, με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο πολιτικής προστασίας, με την απειλή της ποινικοποίησης του πυροσβεστικού πολέμου…με την κοινωνία να πορεύεται με την ίδια αντιπυρική συμπεριφορά …με πυρκαγιές και χειμωνιάτικα και τέλος με αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάη. Μαζί με τους Αγιους Τρεις Παίδες θα χρειαστούμε και τους Άγιους Πάντες».

Με αυτή τη χαρακτηριστική ανάρτηση στο facebook σχολίασε την σύσκεψη για την προετοιμασία εν όψει της φετινής αντιπυρικής περίοδου ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΠΣ κ. Γιάννης Σταμούλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Π.Σ. στο Χαλάνδρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασίλειου Ματθαιόπουλου, ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών καθώς και Διοικητών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Π.Σ. έδωσαν έμφαση στη σωστή διαχείριση του προσωπικού και των μέσων, την ασφάλεια των υπαλλήλων και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επικείμενη αντιπυρική περίοδο και δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, δηλαδή:

• Τoν έγκαιρο σχεδιασμό καταστολής των δασικών πυρκαγιών,

• Την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των κατά τόπους Υπηρεσιών, μέσω ασκήσεων και εκπαιδεύσεων,

• Την ενεργοποίηση και λειτουργία της νέας δομής του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με έδρα την Αττική,

• Την πρόσθετη, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με εποχικό προσωπικό και πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης,

• Την ενίσχυση του αναγκαίου επιπέδου συνεργασίας, μέσω συσκέψεων, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της πολιτικής προστασίας (ΣΤΟ, ΣΟΠΠ),

• Την ενίσχυση των επιχειρησιακών λειτουργιών του Ε.Σ.Κ.Ε.

• Λοιπών υπηρεσιακών θεμάτων

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής σημειώνεται πως η σύσκεψη θα επαναληφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί η υλοποίηση των ανωτέρω, ενώ θα εξειδικευτεί και το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk