Αυτό και αν είναι κοινοβουλευτικός σουρεαλισμός. Πριν την διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΔΗΣΥ για την κυβερνητική ρύθμιση σχετικά με την πρώτη κατοικία, αναγνώσθηκε κατάλογος από τον προεδρεύοντα Μάριο Γεωργιάδη για τις ερωτήσεις βουλευτών που δεν θα συζητούντο λόγω κωλύματος των αρμοδίων υπουργών.

Μόνο που πολλοί από αυτούς βρίσκονταν την ίδια στιγμή στα υπουργικά έδρανα για να λάβουν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Το άκρον άωτον αυτής της τραγελαφικής κατάστασης ήταν η ανακοίνωση του προεδρείου ότι συγκεκριμένη ερώτηση που απευθυνόταν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη δεν θα συζητείτο λόγω …απουσίας του υπουργού στο Εξωτερικό!

Μόνο που ο κ. Σταθάκης ήταν εκεί και βεβαίως όλοι απόρησαν πώς γίνεται να λείπει στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας παρενέβη και είπε «ας παραλειφθεί τουλάχιστον το όνομα του παρισταμένου υπουργού που λείπει στο εξωτερικό», ενώ αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας «σταματήστε να μας κοροϊδεύετε».

Ο κ. Σταθάκης ζήτησε ταπεινά συγγνώμη διότι, όπως είπε, ενώ ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση υπουργών Ενέργειας στο Βουκουρέστι δεν πήγε ο ίδιος αλλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, χωρίς όμως να ενημερώσει το προεδρείο της Βουλής. Εξ ου και το παράδοξο που σημειώθηκε…