Δημοσκόπηση Ευρωκοινοβουλίου: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου δίνει 36,1% στη Νέα Δημοκρατία και 23,9% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να κερδίζει τη μάχη της εκλογικής αναμέτρησης στην ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δείχνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου. Το ΕΛΚ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο ωστόσο χάνει έδρες σε σχέση με την σημερινή του δύναμη καθώς η ακροδεξιά συνεχίζει να ενισχύεται.

Το ΕΛΚ, στο οποίο συμμετέχουν οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελας Μέρκελ αλλά και η ΝΔ όπως αναφέρει η έρευνα δείχνει να συγκεντρώνει 188 από τις 705 έδρες, δηλαδή το 26,7%, έναντι των 221 εδρών που κατέχει σήμερα.

Στη δεύτερη θέση είναι οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, κατακτώντας το 20%, που επίσης σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους, που βρίσκεται στο 25%.

Σύμφωνα με το Reuters τη θέση της ενισχύει η ακροδεξιά η οποία τείνει να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα.

Στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι κερδίζει μία παραπάνω έδρα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, «ανεβαίνοντας» από τις οκτώ έδρες στις εννιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραμένει στάσιμος στις έξι έδρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την Ελλάδα στη σφυγμομέτρηση δημοσκόπηση τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 36,1%, (9 έδρες)

ΣΥΡΙΖΑ: 23,9%, (6 έδρες)

ΚΙΝΑΛ: 7,7% (2 έδρες),

Χρυσή Αυγή: 7,1% (2 έδρες),

ΚΚΕ: (6,4%) 1 έδρα,

Οικολόγοι Πράσινοι: (3,1%) 1 έδρα


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk