Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε έναν πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα, αναγκάζοντας ορισμένους να πηδήξουν για να γλιτώσουν από τη φωτιά.

Ενσωματωμένο βίντεο

32 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως αναφέρει το Reuters από την πυρκαγιά τουλάχιστον έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τους αξιωματούχος δεκάδες άτομα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα στο κτίριο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Md Khalad Sams@KhaladSams

People at busy with capturing photo. Guys u need to change yourself first.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Md Khalad Sams

Ελικόπτερα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των παγιδευμένων που καταβάλλουν 22 μονάδες της πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον στρατό, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και την αστυνομία.

«Η πυρκαγιά έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο Reuters ο Μιζανούρ Ραχμάν, αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με το BBC εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των εγκλωβισμένων έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περιμένοντας τη διάσωση των οικείων τους.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε να επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε παράλληλα στο AFP και πάλι αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Σύμφωνα με το Xinhua, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower» το οποίο στεγάζει γραφεία και εστιατόρια και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους γύρω στη 01:00 τοπική ώρα σήμερα.

Πολλοί φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί εξάλλου για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και η αστυνομία.

Ο φοιτητής Φάισαλ Ριφαγιάτ δήλωσε ότι είδε τρεις ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν σκαρφαλώνοντας έξω από τον όγδοο όροφο του κτιρίου λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αλλά ένας έπεσε και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτιρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

Ενσωματωμένο βίντεο

Mahfuz Sadique / মাহফুজ সাদিক@MahfuzSadique

1 person dead after few jump, or slip, while escaping 19-storied blaze in near capital ’s diplomatic zone. Many, including women, seen waving for help from inside. Helicopters rescuing from rooftop.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mahfuz Sadique / মাহফুজ সাদিক

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower».

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Noor Mohammad@Noor_jnu

A & has broken out in , , multiple suspected, with people jumping off from the building to save themselves. for the poor souls.
ya save them please.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Noor Mohammad