ΠΟΕΔΗΝ: Απέκλεισε τις εισόδους των Εργασίας και Εσωτερικών για τα βαρέα – ανθυγιεινά

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απαιτούν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της θέσουν το αίτημά τους να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα

Σε αποκλεισμό των εισόδων των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών προχώρησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία το πρωί της Πέμπτης, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της θέσουν το αίτημά τους να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

«Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. Τετρακόσιοι υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα. Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε προηγούμενη κινητοποίησή της έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 14 Μαρτίου, είχε ζητήσει ραντεβού με την Έφη Αχτσιόγλου για να της θέσουν τα αιτήματά τους και, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, έλαβαν, από Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τη δέσμευση ότι θα κλειστεί κάποιο ραντεβού, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk