Το προχτεσινό επεισόδιο της παραλίγο συντριβής* του στρατιωτικού ελικοπτέρου με επιβάτη τον Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι προς το Αγαθονήσι, από 2 τουρκικά μαχητικά, αν το καλοσκεφτούμε όχι μόνον δεν τερματίζει τη βάναυση εχθρική συμπεριφορά της Ερντογανικής Τουρκίας προς την Ελλάδα, με τη ρηματική μόνον απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και θέτει προ των ευθυνών του τον Έλληνα πρωθυπουργό, για την επιβεβλημένη ριζική αναθεώρηση της κυβερνητικής ενδοτικής και υποτακτικής συμπεριφοράς προς την Άγκυρα.

Ανοιχτό επομένως παραμένει το θέμα για κυβερνητικές πρωτοβουλίες που δεν υλοποιούνται είτε από δισταγμό, φόβο, ή από πολιτική απειρία και αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές συμπυκνώνονται στα ακόλουθα σημεία:

1. Εν είδει τελεσιγράφου προειδοποίηση, προς τον Ερντογάν, μέσα σε τακτή προθεσμία ολίγων 24ωρων, να διατάξει τον πλήρη και δια παντός τερματισμό των παραβιάσεων και μάλιστα με εξοπλισμένα μέσα στον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

2. Να τονιστεί στο τελεσίγραφο, ότι η χώρα μας, από απαράδεκτο ενδοτισμό, εδώ και πολλές δεκαετίες, αρκείται σε επικίνδυνη αμυντική αντιμετώπιση των τουρκικών αεροσκαφών και ότι οι παραβιάσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν εξελιχτεί σε αιματηρές συγκρούσεις, αλλά αποτρέπονται, χάρις στις ευέλικτες αναχαιτίσεις από τους έμπειρους έλληνες πιλότους.

3. Οι παραπάνω προειδοποιήσεις να καταλήγουν με την απειλή κατάρριψης των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά και με βύθιση των πολεμικών πλοίων ή άλλων σκαφών (π.χ. με γεωτρύπανα ή με επιστημονικό εξοπλισμό) που εισβάλλουν με αρπακτικές διαθέσεις στα ελληνικά χορικά ύδατα. Και οι καταρρίψεις και οι βυθίσεις αυτές να τονίζεται ότι θεωρούνται νόμιμες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Αξίζει εδώ ν’ αναλογιστούμε, έστω και αστειευόμενοι ότι εάν εφαρμόζαμε αυτή την νόμιμη αμυντική τακτική, όλες αυτές τις δεκαετίες της αμυντικής αδράνειας, τότε θα είχε καταβυθιστεί ο μισός πολεμικός στόλος και η μισή αεροναυτική πολεμική δύναμη των ταραξιών της γείτονος χώρας!…

Και μήνυμα προς Συμμάχους

4. Αντίγραφα των τελεσιγράφων αυτών να κοινοποιούνται κατεπειγόντως προς το ΝΑΤΟ και προς τους εν αδρανεία αμυντικούς οργανισμούς της ΕΕ γιατί όχι και προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και μάλιστα με την επισήμανση, ότι η στρατιωτική αυτή συμμαχία οφείλει αμελλητί να κινητοποιήσει συμμαχικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις για την προάσπιση του ελληνικού εναέριου και ενάλιου χώρου, που είναι και ζωτικός χώρος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια αυτή κοινοποίηση προς τον συνήθως νίπτοντα τας χείρας του, υπέρ της Τουρκίας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ, να επισημανθεί ότι η ανοχή της συστηματικής και αντισυμμαχικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, προς τη σύμμαχο Ελλάδα, καθιστά τον κύριο Στόλντενμπεργκ συνένοχο για την εκτροπή της Συμμαχίας, από τους κανόνες της ισότιμης μεταχείρισης των χωρών-μελών της.

Επομένως, οι παραπάνω επισημάνσεις, εάν γίνουν αποδεκτές από το ΝΑΤΟ, τότε ο κύριος Στόλντενμπεργκ οφείλει να οδηγήσει τον Ερντογάν στην πόρτα εξόδου της Τουρκίας από τη Συμμαχία…

Η ώρα της UNESCO

Όσο για τις γεμάτες από ανατολίτικη θρασυδειλία και κουτοπονηριά απειλές του ακριβούς αντιγράφου του Μπενίτο Μπουσολίνι που ακούει στο όνομα Ερντογάν, για μετατροπή του κορυφαίου βυζαντινού αριστουργήματος δηλαδή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, καιρός είναι ο αρχιταραξίας και ιερόσυλος προστάτης του ISIS Ταγίπ Ερντογάν, να στιγματιστεί και ν’ απομονωθεί από όλους τους πολιτισμικούς Οργανισμούς και κυρίως από την UNESCO, η οποία και ενέταξε την Αγία Σοφία στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την ίδια αποδοκιμασία αλλά και τον στιγματισμό του αδιάντροπου επίδοξου ηγέτη του διεθνούς τρομοκρατικού μουσουλμανικού φονταμενταλισμού Ταγίπ Ερντογάν, οφείλουν να αναλάβουν και τα κορυφαία πνευματικά Ιδρύματα, όπως η συνήθως εσωστρεφής Ακαδημία Αθηνών, γιατί όχι και οι πρυτανείες των ελληνικών ΑΕΙ.

Θα τολμούσε άραγε μια παρόμοια παρέμβαση και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ;
___________________
* Χωρίς υπερβολές, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ανάγκασαν προς αποφυγή σύγκρουσης, τον πιλότο του ελληνικού ελικόπτερου να κατεβάσει με ριψοκίνδυνο ελιγμό το αεροσκάφος, στα 20-30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους ή της θάλασσας, με κίνδυνο την συντριβή ή καταβύθιση του ελικοπτέρου και θύματα τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους συνεπιβάτες του!