Άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές βλέπουν οι Financial Times, αναλύοντας τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες.

Στην πρόθεση ψήφου, κατά μέσον όρο, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 10,5 μονάδων και η έγκυρη βρετανική εφημερίδα υπολογίζει πως αναμένεται να κατακτήσει 10 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται πως θα κερδίσει 7 έδρες, η Χρυσή Αυγή 2, και από μία το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Παράλληλα, η αρθρογράφος των FT κάνει την πρόβλεψη πως στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές ταυτόχρονα ή με διαφορά μιας εβδομάδας από τις ευρωεκλογές, θεωρώντας ως κομβικό παράγοντα την υψηλή ανεργία που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα.

«Η χώρα εξέρχεται από δεκαετή ύφεση, αλλά με την ανεργία που εξακολουθεί να υπερβαίνει το 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο ειδικευμένων νέων εργαζομένων σε άλλες χώρες της ΕΕ, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δύο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δύο γενικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.