Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 35χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά στον Σολωμό Κορινθίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου κ. Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε εκ μέρους του πελάτη του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος κάνοντας λόγο για κοινωνικό δράμα που καλύτερα να μη συνέβαινε.

Και πρόσθεσε «οι κοινωνικές συνθήκες μετά την εποχή του μνημονίου έχουν αλλάξει τον εγκληματικό χάρτη στην Ελλάδα. Δυστυχώς στην κοινωνία υπάρχει πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Οι έλληνες πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι. Και για αυτό το λόγο οικογενειάρχες σαν τον εντολέα μου ο οποίος δεν έχει πατήσει το πόδι του ούτε για τροχαία παράβαση στο αστυνομικό τμήμα με δυο παιδιά 7 και 1 έτους παίρνουν όπλα στα σπίτια τους για να σωθούν από τους ληστές, από τους εγκληματίες που νομίζουν ότι και θα κάνουν εγκληματικές πράξεις και θα μείνουν ατιμώρητοι. Ο εντολέας μου δεν ήθελε ποτέ να αφαιρέσει ζωή ανθρώπου και ούτε το επεδίωξε. Τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση μας δίνουν το δικαίωμα εμένα και του συναδέλφου μου να μιλούμε με τον συνάδελφο για ένα πυροβολισμό στον αέρα. Το φυσίγγιο το οποίο εβλήθη είχε 36 σφαιρίδια και μόνο ελάχιστα σφαιρίδια ακούμπησαν το θύμα και ένα εξ αυτών ήταν θανατηφόρο στον τράχηλο. Κατά ισχυρισμούς εντολέα ο πυροβολισμός ήταν από 30 μέτρα, υπήρχαν πέντε άνθρωποι οι οποίοι είχαν σκοπό να ληστέψουν αυτό το σπίτι, στο σπίτι ήταν τα παιδιά του, τρομοκρατήθηκε και πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα»

Στο ερώτημα γιατί μετέφερε τη σορό απάντησε πως επειδή ήταν τα παιδιά στο σπίτι στο οποίο έπρεπε να επιστρέψει μετά τον πυροβολισμό θεώρησε πως εάν τα παιδιά του έβλεπαν το πτώμα θα ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ για αυτά και έτσι μόνο το μετέφερε σε άλλο σημείο αφήνοντας ωστόσο όλα τα ίχνη που αποδείκνυαν τι είχε συμβεί.

Το πρωί της Τρίτης κατά τη μεταγωγή του 35χρονου στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ένας πολίτης. Όλα ξεκίνησαν όταν Ρομά επιτέθηκαν σε φίλο του κατηγορούμενου και επικράτησε ένταση που έληξε με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Επιπλέον λόγω της έκρυθμης κατάστασης ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο και στο εσωτερικό του παραμένουν μόνο οι απαραίτητοι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στο σπίτι του κατηγορούμενου καθώς υπάρχει φόβος πως Ρομά θα προχωρήσουν σε αντίποινα ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθεί το δικαστικό μέγαρο και την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Κυριακής όταν ο 52χρονος Ρομά, μαζί με άλλα άτομα ανάμεσά τους ένας 54χρονος, επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του 35χρονου. Ο ιδιοκτήτης τους τα αντιλήφθηκε και τους πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 52χρονο άνδρα.

Οι συνεργάτες του θύματος, επίσης Ρομά, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ανέφεραν όλα όσα διαδραματίστηκαν, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να βρουν πουθενά το θύμα. Παράλληλα, ομολόγησαν ότι είχαν πάει στο σπίτι του 35χρονου για να κλέψουν κοτόπουλα.

Μετά από έρευνες, κλιμάκιο της Ασφάλειας εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του ιδιοκτήτη. Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο δράστης, με όχημα ιδιοκτησίας του, μετέφερε και απέρριψε τη σορό σε λατομείο της περιοχής.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το θύμα ήταν σεσημασμένο για ναρκωτικά και κλοπές.