Τουρκική πρόκληση στο Αγαθονήσι: Η παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα και η ηχηρή απάντηση

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς ελιγμούς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας – «Χαλάνε κηροζίνη και βενίζνη τσάμπα»

Σε απόσταση μόλις 4 μίλια βορειότερα από το ελικόπτερο του Πρωθυπουργού την ώρα που αυτό έφτανε στο Αγαθονήσι – σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – και σε ύψος 6.000 πόδια πέταξαν τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη με προφανή στόχο να προκαλέσουν ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το ελληνικό ελικόπτερο να αναγκαστεί να κάνει ελιγμούς. Η απόσταση άλλωστε που είχε το ελληνικό ελικόπτερο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν αρκετά μικρή. Τα τουρκικά μαχητικά (ζεύγος F-4) πετούσαν στην περιοχή ανάμεσα στο Αγαθονήσι και την Κω και προκάλεσαν πετώντας πολύ κοντά στο ελληνικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό όταν αυτό προσέγγιζε το Αγαθονήσι.

Για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν δύο ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από το Καστέλι.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προχωρούν σε μία τέτοιου είδους πρόκληση. Επιχειρούν δηλαδή να παρενοχλήσουν ελικόπτερο που μεταφέρει επισήμους της πολιτικής ή στρατιωτικής ηγεσίας σε ακριτικά νησιά. Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί στο παρελθόν με ελικόπτερο που μετέφερε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα Τσίπρα στην Αγκυρα

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς  ελιγμούς. Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενίζνη τσάμπα.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να φτάσει κολυμπώντας» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο και την κυριαρχία μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk