Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσιρώνης μετά τη δήλωσή του ότι το ελληνικό  Καστελόριζο γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

«Ποτέ δεν είπα ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. «Συζητούσαμε για το πού βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στη συζήτηση παρενέβη ο ανιψιός της Κυράς της Ρω και πρώην δήμαρχος Καστελορίζου Γ. Αχλαδιώτης ο οποίος ανέφερε πως «έχω έγγραφα  που αναφέρουν ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο και στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων». Το Αιγαίο, τόνισε,  είναι αρχιπέλαγος και περιλαμβάνει πολλά μικρότερα πελάγη.

«Λυπάμαι πολύ για τον κ. Τσιρώνη. Δεν το σέβομαι από τη στιγμή που δίνει τροφή στους απέναντι για να κάνουν τους τσαμπουκάδες. Οι απέναντι γράφουν στα παλιά των υποδημάτων τους το Διεθνές Δίκαιο. Είναι ντροπή για μέλη που υπηρετούν την ελληνική Βουλή να προκαλούν τέτοια σύγχυση» σημείωσε χαρακτηριστικά.