Στο Αγαθονήσι ο Τσίπρας για την 25η Μαρτίου

Στο Αγαθονήσι μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Το Αγαθονήσι επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, την ώρα που Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε «φρούρια» υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο νησί του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, έχει έκταση μόλις 13,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις τελευταίες απογραφές περίπου 150 κατοίκους.

Σίγουρα αποτελεί ένα ακριτικό νησί, κάτι το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μεταβεί εκεί, αλλά δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι οι πιθανότητες να έρθει αντιμέτωπος με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της Μακεδονίας είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλα σημεία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπό τον φόβο αποδοκιμασιών το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους σε παρελάσεις ανά τη χώρα.

Μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε πρόσφατα σε Βέροια και Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επικαλέστηκε… προσωπικούς λόγους και ακύρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο, ακύρωσε με τη σειρά της την παρουσία της στη σημερινή παρέλαση στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων και θα παραμείνει λίγες ώρες στο Αγαθονήσι. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγαθονησίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open tv «θα έχουμε ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο μου για να του εκθέσω τα προβλήματα του νησιού και να πω ότι θεωρώ σημαντική την επίσκεψη με την έννοια ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί Πρωθυπουργός».

Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk