Πορεία για τη Μακεδονία μετά την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών νωρίτερα στην μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της συμπρωτεύουσας

Πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών νωρίτερα στην μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης περίπου 80 πολίτες βγήκαν στον δρόμο, στη παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας το »Μακεδονία Ξακουστή».

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη υπό τον φόβο επεισοδίων.

Στη συνέχεια, οι πολίτες προχώρησαν σε αυθόρμητη πορεία. Σύμφωνα με το seleo.gr, αυτή την ώρα κινούνται στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία είναι κλειστή, με κατεύθυνση προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου οι πολίτες έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια και μετά την παρέλαση

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί έντονες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια και μετά τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, στο ύψος του Γερμανικού Προξενείου, διαμαρτυρήθηκαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, φωνάζοντας συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία» και «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλήτες προδότες, πολιτικοί».

Ένας από τους συγκεντρωθέντες προσπάθησε να κινηθεί προς τον χώρο της εξέδρας των επισήμων, ωστόσο, η αστυνομία δεν του το επέτρεψε.

Ήδη από την έναρξη της παρέλασης, ομάδα πολιτών που βρισκόταν απέναντι από τον ΙΝ Κυρίλλου και Μεθοδίου φώναζε συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk