Ο δρόμος του χρήματος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα στη γείτονα χώρα, όπως αποδεικνύει και η έξωση αρκετών «ενοίκων» από τα ρετιρέ της λίστας «Forbes».

Είναι συχνό φαινόμενο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής αστάθειας, οι πλουσιότεροι μιας κοινωνίας να αλλάζουν τη στρατηγική τους όσον αφορά τις επενδύσεις και να προφυλάσσουν το κεφάλαιό τους με ποικίλους τρόπους.

Την τελευταία πενταετία ειδικοί φορείς ασχολούνται με το συγκεκριμένο «πρότζεκτ παρακολούθησης», το οποίο ανιχνεύει επιχειρηματικές δραστηριότητες, ταξίδια προσώπων, νέες εταιρείες, αιτήσεις για VISA, άδειες παραμονής και πολλούς ακόμη παράγοντες. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μία από τις χώρες που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, με τους κροίσους της να δείχνουν τάσεις φυγής, είναι η Τουρκία.

Τούρκοι επιχειρηματίες, συνδεόμενοι με την οικονομία της χώρας με βαριά οικογενειακά χαρτοφυλάκια, ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν την τουρκική λίρα προσπαθώντας να περιορίσουν τις ζημιές τους.

Ο Παναγιώτης Γκανάς στο ρεπορτάζ του στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής, παρουσιάζει τους τούρκους κροίσους που έπαψαν πλέον να λογίζονται ως billionaires και τους βασικούς λόγους που έπληξαν την οικονομία της γείτονος.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»