Φοβούνται τσολιάδες, drones ακόμη και τους… κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό!

Μέτρα ασφαλείας για κάθε απρόοπτο έχει μελετήσει η ΕΛΑΣ, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Το ενδεχόμενο επίθεσης μέχρι και με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές ή ακόμη και παρέμβασης … ντυμένων τσολιάδες που μπορεί να παρεισφρήσουν στην παρέλαση έχουν εξετάσει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για τις μαθητικές παρελάσεις αλλά και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Κι αυτό υπό το φόβο επεισοδίων και τυχόν μεμονωμένων ή οργανωμένων αντιδράσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξετασθεί ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό !

Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα (σ.σ. με φωτογραφίες) για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Παράλληλα, έχει συστηθεί ιδιαίτερη προσοχή για άτομα όπως η κ Ελένη Λουκά κλπ (σ.σ. με δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις) που έχει προκαλέσει επεισόδια σε άλλες παρελάσεις και με την ΕΛΑΣ να αιφνιδιάζεται. Κι όλα αυτά να αποτελούν ένα δείγμα του φόβου που διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη και συνεπώς την ΕΛΑΣ για απρόοπτα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Με υπόδειξη να υπάρχουν προσαγωγές με κάθε μικρή αφορμή , ώστε να μην προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, ιδιαίτερα επίφοβες για επεισόδια στις παρελάσεις είναι η Πέλλα, Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά κι άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδος.

Στην Αθήνα, περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας που αφορά την μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από δυνάμεις Τάξης. Εκτός των άλλων σε κλοιό ασφαλείας θα είναι η εξέδρα των επισήμων για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων. Επιπλέον φόβος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι μήπως υπάρξει κάποια αιφνιδιαστική συμβολική ή άλλου είδους ενέργεια από τους συμμετέχοντες (μαθητές αλλά και στρατιωτικούς). Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η δοξολογία όπου για την ΕΛΑΣ ελλοχεύει κι εκεί ο κίνδυνος να υπάρξει κάποια «ακτιβιστική» ενέργεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Ο «διασώστης» Αλέξης Εδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού,... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk